Reveniți pentru noi informații.O zi bună începe cu un zâmbet.

Școala de vară

By | Anunțuri | 2 Comments

ŞCOALA DE VARĂ

Pentru copii între 8 – 12 ani

În ultimii ani s-a accentuat importanţa inteligenţei emoţionale. Ştim că învăţarea precoce este investiţia care dă cele mai bune rezultate pe termen lung.

ÎMPREUNĂ cu copiii vom lucra la dezvoltarea inteligenţei lor emoţionale pe parcursul a 5 zile lucrătoare. În Şcoala de vară ei vor avea parte de poveşti, recunoaşterea şi gestionarea emoţiilor de bază, jocuri şi confecţionarea unui obiect, pe care îl vor putea păstra.

Activităţi de dezvoltare emoţională, socială, cognitivă şi personală:
– cum să-şi facă prieteni noi,
– să recunoască emoţii de bază şi să controleze frica, furia, deprimarea,
– metode de relaxare simple şi uşor de utilizat,
– autocunoaştere ghidată,
– modalitaţi de recunoaştere şi modificare a gândirii „negative”.

Pentru detalii şi înscriere contactaţi Daniela Nădăban la telefon între orele 10.00 – 16.00 sau pe adresa de e-mail

Patru pericole ale relației într-un cuplu

By | Motivațional, Resurse | 2 Comments

Născut la 26 aprilie 1942, John Mordecai Gottman este profesor emerit în psihologie la Universitatea din Washington. Este cunoscut pentru activitatea sa în domeniul stabilității căsătoriei și analizarea relațiilor din cadrul căsătoriei datorită unor observații științifice nemijlocite.

Concluziile sale au fost incluse ca resurse ale consilierii relațiilor de căsătorie care are ca scop îmbunătățirea funcționarii relației și evitarea acelor comportamente prezentate de Gottman și alți cercetători că sunt nocive relațiilor umane. De asemenea cercetarea sa a avut un impact major asupra dezvoltării unor concepte importante în sociologie, și anumte în domeniul analizei secvențelor sociale. Împreună cu soția sa, Gottman conduce un institut non-profit de cercetare (The Relationship Research Institute) și un ong, pentru formarea terapeuților (Institutul Gottman).

Gottman a fost recunoscut în 2007 ca unul din cei 10 cei mai influenți terapeuți din ultimul sfert de secol. Cercetarea efectualtă de Gottman a arătat că nu contează doar modul în care cuplurile se iau de cap, ci și cum au ajuns să se certe. După un timp căsătoriile devin mai stabile, dacă cuplurile învață cum să se împace după o ceartă.

Un semnal de alarmă apare cînd amintirile considerate pînă atunci frumoase de cei doi încep să fie interpretate negativ. Amintirile cuplului constituie tezaurul acestuia și ca urmare ele trebuie păstrate și protejate.

Gottman a făcut o paralelă între cei patru călăreți ai apocalipsei și cele patru atitudini care duc la destrămarea unei căsnicii. Dacă se declanșează o criză cuplul poate să se confrunte cu patru atitudini negative ce se manifestă de multe ori reflex: Read More

Despre depresie

By | Diverse, Resurse | No Comments


sursa: http://www.partypedia.ro/6-cadouri-haioase-anti-depresie/

Nu este om care să nu fi fost trist cel puțin o dată-n viață. Totuși, atunci când tristețea persistă și afectează capacitatea de zi cu zi de a duce o viață normală ne confruntăm cu o afecțiune cunoscută sub numele de depresie. Procentajul celor care ajung în depresie în țara noastră este de aproximativ 8% la persoane cu vîrsta de peste 14 ani.

Există mai multe tipuri de depresie. Toate tipurile de depresie pot fi tratate de psihologi autorizați. Deși depresia se poate manifesta diferit în funcție de personalitatea cuiva, atunci cînd ești afectat de depresie se pot observa patru simptome generale:

1. O perioadă lungă de tristețe sau sentimentul că nu mai contezi.
2. Viața este nedreaptă
3. Prea puțină speranță în ceea ce privește viitorul
4. Pierderea interesului pentru activitățile ce erau considerate plăcute cîndva. Read More