LISTA SERVICII

Cu ajutorul unor metode știintifice te voi ajuta să iți atingi potențialul în ciuda tuturor obstacolelor.

121331
1222

Psihodiagnostic și evaluare clinică

• Evaluare clinică și psihodiagnostic pentru copii și adulți la cerere.
• Evaluare clinică și psihodiagnostic cu eliberarea avizului și raportului pentru Comisia de
Handicap Copii sau Adulți.
• Evaluare clinică și psihodiagnostic cu eliberarea avizului și raportului pentru angajare.
• Evaluare clinică psihologică periodică.
• Evaluarea mecanismelor de apărare și adaptare.
• Evaluarea personalității.
• Evaluarea stării de sănătate mentală.
• Evaluarea inteligenței.

Psihoterapie

• Dezvoltare personală (individual sau pentru grupuri).
• Psihoterapie cognitiv comportamentală, comportamentală și rațional emotivă pentru copii, adolescenți și adulți.
• Psihoterapie individuală, de cuplu/familie și de grup.
• Tratarea tulburărilor de anxietate: atac de panică, anxietate generalizată, fobie socială, fobie specifică, nevroză obsesiv-compulsivă și tulburare post-traumatică.
• Metode și tehnici de optimizare a personalității, metode de relaxare, desensibilizare sistematică, educarea respirației, dezvoltarea emoțiilor pozitive.
• Consiliere/psihoterapie, gestionarea emoțiilor pentru gravide, pre și post natal.
• Tratament dependență de substanțe și jocuri de noroc.
• Consilierea părinților ai căror copii prezintă comportamente de dependență.
• Consilierea și suportul familiei în cazul copiiilor cu probleme în dezvoltare, autism și tulburări asociate.

DESPRE SERVICIILE OFERITE

bara)

Istoric

Cu toate că este o știință relativ recentă, psihologia sau știința despre suflet (în limba greacă : psyché: suflet, logos: știință) a existat dintotdeauna, dar primele referiri scrise datează din antichitate și găsesc în „Despre suflet” o lucrare a filozofului grec Aristotel. Până la industrializarea societății traiul în comunități, familia extinsă juca un rol foarte important în evitarea și eliminarea tensiunilor vieții cu care se confrunta omul de rând. Coeziunea familiei, simbioza cu natura, ritmul lent al desfășurării vieții și contactul cu înțelepții comunității făceau ca viața să aibă un sens predictibil, rolul fiecărui individ fiind foarte bine definit.

Odată cu urbanizarea, industrializarea și în cele din urmă cu globalizarea societății, individul este tot mai mult supus înstrăinării, stresului, contactul cu

rădăcinile existenței sale naturale fiind de cele mai multe ori întrerupre în mod nenatural. În epoca comunicării ultrarapide omul a devenit necomunicativ. În ciuda apariției rețelelor de socializare de pe internet individul se simte tot mai însingurat, nesigur și vulnerabil. Deși cunoștiința se dublează tot la cinci ani omul trăiește într-o lume a necunoașterii față de sine și față de semenii lui.

Expus și izolat, omul se întreabă cum să facă față unei existențe tot mai solicitante într- un mediu care, deși se vrea prietenos, ultra-modern și științific, nu are în vedere în mod special eul său. În această lume impersonală, agresivă și artificială, psihologul este călăuza ce reface traseul spre tine, iar psihologia este știința după care acesta se ghidează. El te va ajuta să descoperi răspunsurile la întrebările tale, să-ți asumi riscuri calculate

pe sinuosul drum al vieții.

Edmund Burke a spus că „Este destul ca cei buni să nu facă nimic, pentru ca răul să triumfe”. Psihologul te poate ajuta ca binele să învingă în viața ta. Se recomandă ca după ce ai scris o lucrare să o citești cu voce tare. Cînd creierul tău aude ce ai scris își dă mult mai ușor seama de greșelile pe care le-ai făcut. Tot astfel dialogul cu un psiholog poate scoate în evidență lucruri pe care nu le observi, dar care nu îți fac bine. Dialogul eliberează, simplifică, clarifică, curăță. Psihologul este acea persoană sensibilă și echipată ce te va ajuta să nu fii singur în tot acest proces, o călăuza pe care tu o alegi.

„Adevăratele greutăți pot fi depășite. Doar cele imaginare sunt de neînvins, după cum spunea și Theodore V. Nail.

Psihoterapia relațional emotiva si comportamentala

Terapia Rațional Emotivă și Comportamentală (sau pe scurt REBT, provine din lb. engleză – Rational Emotive and Behavior Therapy) este prima formă de Psihoterapie Cognitiv- Comportamentală, al cărei inițiator a fost psihoterapeutul american Albert Ellis.

Ideile fundamentale care stau la baza acestei abordări psihoterapeutice sunt:
1.Evenimentele cu care ne confruntăm în timpul vieții nu sunt responsabile în mod direct pentru

tulburările noastre, ci modul în care interpretăm aceste evenimente (adică felul în care gândim cu privire la ele) cauzează răspunsurile, reacțiile noastre de la nivelul gândurilor (ex. ideea că nu merită să mai trăiesc), reacțiile noastre comportamentale (izolare și lipsa de comunicare), subiectiv-emoționale (ex. trăire depresivă) și biologice (ex. creșterea tensiunii arteriale).
2.Aceste gânduri prin care sunt interpretate evenimentele din viața noastră pot fi identificate direct, dar și indirect, în cazul gândurilor inconștiente ce pot fi identificate prin indicatori comportamentali.
3.Odată identificate aceste gânduri pot fi schimbate prin tehnici psihologice specifice.

REBT este un tratament psihologic bine validat științific atât pentru diverse forme de psihopatologie, cât și pentru optimizarea performanțelor.
REBT este preponderent focalizat pe identificarea gândurilor iraționale care generează patologie și suferință și înlocuirea acestora cu gânduri raționale care generează o stare de sănătate psihică.
Psihoterapia de acest tip are ca scop modificarea gândurilor iraționale și disfuncționale prin tehnici cognitive și reacția dvs. la aceste gânduri prin tehnici comportamentale pentru a ajunge nu doar la a vă simți mai bine, ci chiar a fi bine.